RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Люди миру": в Донецькій області стартувала підготовка до миротворчого форуму за участю УПЦ

Стартувала підготовка проведення Першого Міжнародного Громадянського Форуму "Люди миру".

Про це повідомляється у сюжеті "Апостроф ТВ".

Форум, за рішенням Священого Синоду Української Православної Церкви, пройде 21 вересня у Святогорській лаврі, що на Донеччині. У миротворчій ініціативі братимуть участь священнослужителі, лікарі, учителі, журналісти вчителі. Захід буде принципово позапартійним.

"Нам важливо, щоб розмови про мир вели не політики, а прості люди, представники громадянського суспільства. Люди що користуються авторитетом. Люди незаангажовані належністю до тих чи інших політичних партій. Для церкви миробудування чи встановлення миру є виконанням заповіді Христа-спасителя: “Блаженні миротворці, бо вони синами Божими назовуться", - зазначив речник УПЦ Микола Данилевич.

Культуролог Юрій Молчанов підняв питання актуальності проведення такого Форуму.

"Церква заговорила про мир тоді, коли всі ми, все наше суспільство побачили, що політики остаточно захлинулися у виробленні наративів як ми будемо жити далі. Коли настане довгоочікуваний мир, про який так багато говорять в передвиборних програмах, але віз і нині там", - сказав він.

Представники української православної церкви заявили, що хочуть, щоб на миротворчій форум у Святогірській лаврі прийшли місцеві мешканці з обох боків фронту, які вже шостий рік страждають від війни. До свята Різдва Богородиці 21 вересня, на яке припадає відкриття форуму "Люди миру", організатори та гості зібрання проведуть тур донецькою та луганською областями, щоб дізнатися як бачать шлях України до миру мешканці прифронтових сіл та міст.