RU  UA

Хабар нардепу Юрченку, хасиди на кордоні та невизнання виборів в Білорусі: головні новини 15 вересня

НАБУ опублікувало відео передачі хабаря нардепу Юрченку, сотні хасидів намагаються потрапити до України з боку Білорусі, а Верховна Рада офіційно визнала вибори президента в Білорусі нелегітимними. Про це та не тільки у підсумковому випуску новин на Апостроф TV.

"Слуга народу" Юрченко став героєм корупційного скандалу

Національне антикорупційне бюро України опублікувало відео передачі хабаря народному депутату від фракції "Слуга народу" Олександру Юрченку та його спільникам. У ході спецоперації детектив НАБУ домовився із помічником Юрченка про внесення змін до законопроекту. Із самим нардепом детектив познайомився через його помічника. Примітно, що за послуги "редактора" законопроектів Юрченко попросив 13 тисяч доларів.

Сотні хасидів намагаються потрапити в Україну з боку Білорусі

На українсько-білоруському кордоні від ранку не вщухають пристрасті: до України, незважаючи на заборону, намагаються потрапити сотні паломників. За даними білоруської сторони, нині на кордоні перебувають близько восьми сотень хасидів. Люди очікують в'їзду в Україну, аби відсвяткувати йудейський новий рік Рош га-Шана в Умані. Через шалену кількість паломників прикордонникам довелося обмежити рух транспорту.

ВРУ офіційно не визнала результати президентських виборів у Білорусі

Верховна Рада України на голосуванні офіційно відмовилася визнавати легітимність президентських виборів у Білорусі. Депутати вирішили, що вибори не були вільними і чесними, до того ж, відбулися із порушеннями. В ході засідання політики засудили методи правоохоронців Білорусі та закликали звільнити всіх затриманих протестувальників. Крім того, вони заявили про неприпустимість залучення Росії до вирішення цього питання.

Австрія готова прийняти в себе ТКГ по Донбасу

Австрійський канцлер Себастьян Курц заявив про готовність країни прийняти Тристоронню контактну групу по Донбасу. Крім того, держава виділить Україні додаткову гуманітарну допомогу.