RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Названо суперпродукт, який не поступається за ефективністю добавкам з вітаміном D

Дієтологи виявили дивовижні переваги вживання грибів. Цей суперпродукт за позитивним впливом на здоров'я може зрівнятися з добавками з вітаміном D.

Про це повідомляє Daily Mail.

Гриби забезпечують здоров'я кишечника, довше зберігають почуття ситості, усувають неприємний запах з рота і підвищують рівень вітаміну D при впливі ультрафіолету.

У новому дослідженні, проведеному Nutrition Research Australia, дослідники виявили, що найбільш часто вживані гриби містять ряд біоактивних сполук, виявлених не тільки в овочах, а й в деяких видах м'яса, цільнозернових і горіхах.

Дослідження показали, що вживання в їжу грибів, які зазнали впливу сонячного світла, збільшує рівень вітаміну D - і може бути настільки ж ефективним, як прийом добавок вітаміну D.

"Щоб отримати вітамін D, залиште гриби на сонці спорами вгору на 15 хвилин - це простий трюк, який збільшує вміст вітаміну D в грибах до 10 разів", - сказала дієтолог Джемма О'Ханлон.

Вживання в їжу грибів пов'язано з посиленням почуття ситості, зменшенням голоду і меншим споживанням їжі протягом решти дня, що робить гриби ідеальними для здорового харчування і тих, хто стежить за своєю вагою.

Крім того, гриби містять пребіотики, які живлять корисні кишкові бактерії і можуть зменшити неприємний запах з рота.

Гриби також багаті на антиоксиданти, які допомагають боротися з вільними радикалами і підтримують імунну функцію.

Регулярне вживання грибів знижує ризик раку яєчників і прогресування раку простати. Вони також містять бета-глюкан, розчинну клітковину, яка знижує рівень холестерину і може поліпшити здоров'я серця.

"Сукупність наукових даних показує, що гриби мають чудовий профіль біологічно активних сполук, які можуть підтримувати імунітет на клітинному рівні, а також позитивно впливати на мікробіоту кишечника", - зазначила доктор Флавія Файет-Мур.

Як повідомляв "Апостроф", раніше вчені прийшли до висновку, що вживання вітаміну D може бути потенційним засобом лікування COVID-19.