RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Заморожені і консервовані фрукти і овочі можуть бути кориснішими за свіжі: у чому секрет

Прийнято вважати, що консервовані та заморожені фрукти та овочі менш корисні, ніж свіжі, але це не завжди так - іноді в них міститься навіть більше корисних речовин.

Про це повідомляє Daily Mail.

"Хоча теоретично фрукти і овочі, свіжі з поля, є найбільш корисними, оскільки всі вітаміни і мінерали збережені (згодом вони зменшуються природним чином), це може бути не так після того, як продукти були доставлені в магазин і провели якийсь час на полиці супермаркету, а потім тиждень "нудилися" холодильнику", - пояснила дієтолог Хелен Бонд.

Вона додала, що багато заморожених продуктів містять стільки ж корисних речовин, скільки і свіжі, тому що вони швидко заморожуються і поживні речовини зберігаються.

І хоча процес консервування, який включає в себе термічну стерилізацію продуктів, може зменшити кількість поживних речовин, що руйнуються високою температурою, інші залишаються стабільними, поки ви не відкриєте консерви.

Згідно з результатами дослідження, проведеного в 2015 році, ті хто вживав багато консервованих фруктів мали кращі показники 17 основних поживних речовин, включаючи калій (корисний для підтримки здорового артеріального тиску), кальцій (для міцних кісток) і клітковину (необхідна для хорошого травлення).

Наприклад, консервовані помідори містять приблизно в тричі більше потужного антиоксиданту лікопіну, ніж свіжі. Справа в тому, що процес консервування руйнує клітинні стінки томатів і полегшує засвоєння червоного пігменту лікопіну, що міститься в них.

Раніше "Апостроф" розповідав, що українців обманюють з якістю популярних в нашій країні "білоруських" продуктів. Під цією маркою часто продають неякісні підробки.