RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Києві всі чекають господарника, а не боксера або літаючу актрису - Надія Савченко

Герой України, народна депутатка України VIII скликання Надія Савченко заявила, що найкращим кандидатом на пост міського голови Києва буде господарник, якого будуть підтримувати місцеві еліти.

Про це вона розповіла в інтерв'ю "Апострофу".

За словами Савченко, виборча кампанія мера Києва коштує як президентська, а тому для кандидата на пост очільника столиці запорукою успіху і перемоги на виборах є підтримка навіть не народу, а еліт.

"...Як дивляться на це прості громадяни України? Вони кажуть, якщо б Надія Савченко пішла, ми би проголосували. Хтось говорить, що навела б шороху. Навіть якщо б не було грошей і я б нічого не робила, все одно б навела шороху і попутала б карти. Інша ситуація — виграти. Одне діло, коли тебе підтримує народ, а треба, щоб тебе підтримали еліти. Бо вибори на мера Києва коштують, як вибори на президента України, не менше", - пояснила свою позицію Савченко.

Екс-нардеп зазначила, що для участі у виборчій кампанії міського голови Києва кандидат повинен мати необхідну фінансову базу, адже лише офіційна реєстрація кандидатом коштує півмільйона доларів.

"Якщо ми говоримо про те, скільки треба вкинути, то останні вибори коштували від 70 до 180 млн. Порошенко витратив 180 млн, а Зеленський — 70 млн. Мер Києва має витратити не менше. Це ми говоримо про мільйони доларів. Треба розуміти, що у мене таких грошей немає", - заявила Савченко.

За словами політика, будь-який кандидат, який бере гроші на свою виборчу кампанію у представників еліт, олігархів, потім зобов'язаний ці зобов'язання відпрацювати.

"Це знаєте, як Україна в МВФ бере. Кандидат бере в олігархів прямо як Україна в МВФ, а потім постійно винен за це. Треба розуміти, що ти можеш відстояти, а що ні, якщо ти береш гроші, знати кому і що ти будеш винен", - звернула увагу Савченко.

Сам тому, як вважає Савченко, найкращий кандидат на міського голову Києва повинен бути господарником і досвідченим політиком.

"Київ — це не тільки каналізаційні труби або парки з лавочками. Київ — це робочий центр, треба розуміти ЖКГ, бо всі ждуть господарника, а не боксера або актрису, яка літає. Також треба розуміти війни. Що таке Київ? Це робочий центр. А де робочий центр, там поруч ідуть банди", - резюмувала Савченко.

Детальніше про те, коли Надія Савченко піде в політику, чи збирається коли-небудь балотуватися в президенти і про хід нинішньої виборчої кампанії на місцевих виборах читайте в матеріалі "Апострофа": "Коли мені говорили, що жінка не може бути льотчиком, я питала : "За штурвалом треба думати головою або тим, що між ніг?" - Надія Савченко".