RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Названо п'ять відмінностей коронавірусу від грипу: коли потрібно терміново бігти до лікаря

Восени традиційно активізуються різноманітні вірусні інфекції, а також через різкі зміни погоди люди частіше страждають від застуд. На тлі епідемії коронавірусу важливо знати симптоми захворювань, щоб вчасно діагностувати і почати лікувати хворобу.

Про те, чим відрізняється коронавірус від сезонного грипу, розповіла лікар-епідеміолог Ксенія Шорікова в інтерв'ю РІАМО.

Як відомо, на своїй початковій стадії і коронавірус, і грип проявляються схожими симптомами, які легко переплутати, однак є певні серйозні відмінності.

1. Інкубаційний період

Грип починається досить швидко після зараження - через 2-4 дні. Коронавірусна інфекція вимагає набагато більше часу - до 14 днів.

2. Чхання

Однією з характерних ознак гострої респіраторної вірусної інфекції є чхання. Людина може почати чхати відразу кількома нападами, неодноразово за один раз. Коронавірус ніколи не супроводжується подібним симптомом - під час зараження COVID-19 - чхання немає.

3. Нежить

При коронавірусі дуже рідко фіксують нежить як симптом. У людини ж з респіраторною інфекцією "соплі течуть рікою".

4. Біль у суглобах

Сильний і виражений біль у суглобах буває в разі зараження коронавірусом, що проявляється майже завжди. Для грипу цей вид болю - рідкісне явище.

5. Головний біль

Лікарі помітили, що пацієнти з коронавірусом мало коли скаржаться на головний біль. Грип же важкий головний біль супроводжує постійно.

"Головна підступність коронавірусу - він може протікати безсимптомно. З грипом такий номер не проходить, захворюванням завжди має чітку клінічну картину: біль, ломота в тілі, чхання, кашель і подібні симптоми", - резюмувала лікар.

Як повідомляв "Апостроф", доктор медичних наук і нардеп I скликання Валерій Івасюк розповів, що коронавірус є вкрай небезпечною хворобою, оскільки впливає на певні структури крові, що викликає тромбоз капілярів, альвеол і артеріол.