RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Перша леді в Стамбулі насолоджувалася мистецтвом: фото

Перша леді України Олена Зеленська, під час офіційного візиту з президентом Володимиром Зеленським у Туреччину, відвідала мистецький проект Istanbul Artist Residency.

Про це йдеться на офіційному сайті президента.

Творчий проект в Стамбулі створила українська художниця Поліна Сьомочкіна і колекціонер мистецтва Халіл Ібрагім Чавушоглу. Головна його ідея - розвиток міжнародних відносин через культуру і мистецтво. Проект створений так, що відвідувачі можуть побачити процес створення робіт і поспілкуватися з художниками.

Сьомочкіна розповіла Зеленській, що Стамбул може поєднати світ, адже вона вірить, що місто розташоване одночасно в Європі та Азії. Художниця поділилася, що мріє створити в Стамбулі міжнародний центр мистецтва і гідно представляти світові сучасних українських художників.

Також Зеленська оглянула виставку "Вічність зараз", де представлені роботи 10 художників з різних країн світу. Таку концепцію розробила українка Олена Гриб.

Як повідомляв "Апостроф", президент України Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою відвідав Туреччину з офіційним візитом. Особлива увага публіки як завжди була прикута до вбрання першої леді, кожну деталь її образу розглядають під лупою.