RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Суд зупинив спробу захоплення Національного авіаційного університету - ЗМІ

Окружний адміністративний суд Києва зупинив наказ тимчасово виконуючого обов'язки міністра освіти Сергія Шкарлета, на підставі якого "люди екс-регіоналів Дмитра Табачника та Максима Луцького намагалися захопити управління Національним авіаційним університетом (НАУ) в Києві і звільнити чинного ректора Володимира Ісаєнко".

Про це пише видання "КП в Україні".

Рішення суду передано призначеним Шкарлетом з 21 жовтня в.о. ректора Рімвідасу Хращевському, який зобов'язаний покинути кабінет, а Ісаєнко продовжить працювати.

Як пише видання, на початку жовтня професорсько-викладацький склад університету виступив проти спроби глави МОН повернути в управління університету "команду Табачника-Луцького, при яких на території НАУ, між навчальних корпусів, були незаконно побудовані багатоповерхові житлові комплекси, а частина майна університету здано в оренду ".

Ректор Володимир Ісаєнко в 2018-2020 звернувся в правоохоронні органи з вимогою розслідувати незаконні дії попереднього керівництва. За фактом порушень були заведені кримінальні виробництва, проте, після після того, як в червні главою Міносвіти став Сергій Шкарлет, "почався тиск на Ісаєнка, який закінчився спробою його незаконно звільнити", пише "КП в Україні".

Колектив університету звернувся за допомогою до президента Володимира Зеленського. Комітет Верховної Ради з освіти і науки направив звернення до прем'єр-міністра Денису Шмигаля з проханням взяти під контроль ситуацію з незаконним звільненням ректора Володимира Ісаєнко.

"В даний час представник групи Табачника-Луцького Рімвідас Хращевський намагається забарикадуватися в кабінеті. В університет викликана Національна поліція", - стверджує видання.