RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

В Україні закінчується дія літнього часу: як уникнути стресу

Перехід на зимовий час, який в Україні відбудеться в ніч на неділю, 25 жовтня, завжди супроводжується стресом для організму.

"Апостроф" підготував рекомендації, як адаптуватися до нового розпорядку і чого слід уникати в цей час.

Експерти стверджують, що найгірше переносять необхідність адаптуватися до нового часу, люди які мають хвороби серцево-судинної системи і схильність до депресії. Вони особливо чутливо реагують на зміни тривалості сонячного дня, брак вітамінів і відсутність тепла.

Людям з хворобою серця необхідно плавно підлаштувати свій режим дня під перехід на зимовий час. Через зміни тривалості сну в цей період різко зростає кількість інфарктів.

Тим, хто схильний до депресії, потрібно максимально скоротити кількість стресових ситуацій. Зайва година сну може спровокувати на необдумані дії, не випадково в перші дні після переведення стрілок зростає кількість самогубств.

Схильність до стресів і схильність нервувати може сильно зашкодити водіям. В цей час зростає кількість дорожньо-транспортних пригод, тому в дратівливому стані краще за кермо не сідати.

Найкращим захистом від негативних наслідків переходу на зимовий час є завчасна підготовка до нового розпорядку. За кілька днів до переведення годинників краще почати лягати спати раніше - на 15 хвилин, а потім на півгодини.

В цей час бажано уникати денного сну і не пити кави в другій половині дня.

Адаптувати організм до нового розпорядку допоможе поживний, калорійний сніданок (омлет з беконом, вівсянка, стакан молока або соку) і півгодинна прогулянка на свіжому повітрі відразу після сходу сонця.

Як зазначають медики, на адаптацію після переведення годинників на зимовий час може піти не менше тижня.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні зареєстрували законопроект "Про обчислення часу в Україні", яким передбачається відмова від подальшого переведення стрілок годинника і встановлення єдиного київського часу.