RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Результати місцевих виборів 2020: які регіони будуть найбільш проблемними для "Слуги народу"

Політичний експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Ігор Петренко висловився щодо результатів місцевих виборів для "Слуги народу".

Про це він написав у колонці на "Апострофі".

"Вони візьмуть найбільшу кількість мандатів в цілому по країні. Некоректно говорити на місцевих виборах про умовну монобільшість. Але у них, думаю, буде найбільша кількість мандатів. Звичайно, в різних регіонах буде по-різному. Їхнє головне завдання - отримати ту кількість мандатів, яка буде давати їм можливість здійснювати серйозний вирішальний вплив на прийняття рішень на місцевому рівні", - написав він.

Петренко вважає, що "Слугам народу" вдалося виконати завдання, адже в законі немає вимог до формування коаліції, через що в кожному місті чи регіоні все буде формуватися ситуативно. Наприклад, найбільш проблемними для "Слуги народу" будуть західні регіони.

"Тобто це, наприклад, Тернопіль, Львів. Центр, Південь і Схід для них будуть менш проблемними, хоча на сході та ж ОТЗЖ матиме більше. Але "Слуги народу" не провалять ці вибори настільки, що взагалі не зможуть впливати на прийняття рішень на місцевому рівні. Все одно вони будуть мати можливість це робити. У зв'язці, наприклад, з тими ж керівниками ОДА. Давайте не будемо забувати, що керівники ОДА мають можливість зупиняти рішення органів місцевого самоврядування", - підсумував експерт.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - Зеленському вдалося перехопити ініціативу, але "слугам" це мало допомогло: перші підсумки виборів 25 жовтня.