RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Як можна "погасити" хвилю Covid-19 в Україні: лікар назвала три важливих моменти

Лікар одного з медичних центрів міста Нью-Йорка (США) Валентина Голобородько розповіла про ефективні методи боротьби з COVID-19, який кожен день збільшує кількість хворих в Україні.

Важливими порадами з приводу того, як подолати пік коронавируса вона поділилася в сюжеті ТСН.

За її словами, початок пандемії було жахливим - навіть американська медична система виявилася безсилою перед коронавірусом. Навесні в приймальні хворі лежали в коридорах, а лікарняний морг був переповнений. Захисними засобами лікарі забезпечували себе самостійно, друкуючи їх на 3D-принтері.

Врятувати ситуацію в Нью-Йорку допомогли три фактори. По-перше, всі одягли маски. По-друге, було збільшено охоплення населення тестуванням за допомогою безкоштовних сайтів, на яких будь-який бажаючий міг зробити аналіз. Чим більше було виявлено хворих, тим більше їх ізолювали, і менше людей поширювали коронавірус.

"Третє: з'явився груповий імунітет. Плюс у нас додалася ще група" трейсерів ", які виявляють контакти і їх повідомляють", - розповіла Валентина Голобородько.

Як повідомляв "Апостроф", раніше колишній директор Центру США з контролю і профілактиці захворювань доктор Томас Фріду заявив, що зупинити пандемію коронавірусу може тільки вакцина.