RU  UA

В Італії виправдали нацгвардійця Марківа, Зеленський допустив розпуск Ради - головні новини 3 листопада

У Мілані суд виправдав нацгвардійця Віталія Марківа, якого звинувачували у вбивстві італійського фотографа на Донбасі, президент Володимир Зеленський допустив розпуск Верховної Ради України, а НАБУ оголосило у розшук Павла Вовка, голову Окружного адміністративного суду Києва. Про це і не тільки - у підсумковому випуску новин на Апостроф TV.

Виправдання Марківа

В Мілані апеляційний суд виправдав нацгрвадійця Віталія Марківа. За словами українського омбудсмена Людмили Денісової, військовий разом із делегацією повертається на батьківщину. Італійська феміда розглядала справу про загибель фоторепортера Андреа Роккеллі та його перекладача Андрія Миронова. У трагедії, яка сталася у Слов'янську 6 років тому, звинувачували Віталія Марківа. Суд першої інстанції в італійському місті Павія засудив українця до 24 років ув'язнення.

Розпуск парламенту

Президент України Володимир Зеленський допустив розпуск Верховної Ради. Таке рішення очільник держави може ухвалити, якщо конституційна криза буде поглиблюватися, а парламент не підтримає перезавантаження КСУ. За словами Зеленського, неважливо, яким буде шлях до перемоги. Він переконаний, що через рік про законопроект щодо відновлення довіри до КСУ ніхто і не згадає, втім люди ще довго пам'ятатимуть початок оновлення судової гілки влади.

НАБУ оголосило Вовка у розшук

Національне антикорупційне бюро України вдруге оголосило у розшук голову Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка. Суддя ігнорував повістки НАБУ та не з'являвся на допити. Вовка підозрюють у численних порушеннях закону, зокрема, і в прийнятті неправосудних рішень на користь політичних сил та бізнесменів. Крім того, за версією слідства, суддя очолив злочинну організацію, метою було захоплення системи судової влади в Україні. Про підозру Вовку оголосили ще в середині липня. Запобіжний захід очільнику ОАСК мали обрати минулого місяця, однак суддя на засідання не з'явився.