RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Скільки повинні лікуватися хворі на коронавірус: з'явилося детальне роз'яснення

В Україні при лікуванні коронавірусної інфекції орієнтуються на протоколи лікування в інших європейських країнах і США, а також рекомендації ВООЗ. Терміни завершення лікування хворих на коронавірус в нашій країні такі ж як і по всьому світу.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Зокрема, в посібнику Центру з контролю і профілактики захворювань США по інфекції SARS-CoV-2 сказано, що для пацієнтів, у яких відсутній серйозний імунодефіцит і у яких не було симптомів на протязі всієї інфекції, запобіжні заходи, пов'язані з передачею інфекції, можуть бути скасовані після не менше 10 днів з дати їх першого позитивного вірусного діагностичного тесту.

Пацієнти із захворюванням легкого та середнього ступеня тяжкості, у яких відсутній серйозний імунодефіцит, можуть завершити лікування не менше ніж через 10 днів з моменту появи перших симптомів. Крім того, має пройти не менше 24 годин з моменту останньої лихоманки без використання жарознижуючих препаратів. А ось для більш важких пацієнтів термін лікування збільшується до 20 днів.

У звіті Європейського центру профілактики та контролю захворюваності йдеться про те, що людина залишається переносником приблизно протягом 10 днів після появи симптомів (якщо вони взагалі виявляються), що відповідає приблизно двом тижням після початку самої інфекції.

У зв'язку з цим, хворий може вважатися незаразним через щонайменше 10 днів після появи симптомів і три дні після одужання. А якщо симптомів не було зовсім, потрібні два поспіль негативних ПЛР-тесту з паузою мінімум в 24 години.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Коли хворий на коронавірус може вважатися видужалим - три важливих умови.