RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Андрій Деркач розповів про допомогу храму в Рівненській області від друзів і спонсорів фестивалю "Покров"

Друзі та спонсори Міжнародного фестивалю православного кіно "Покров" допоможуть завершити роботи в храмі Святого Георгія Побідоносця одного з сіл Рівненщини, який потребує допомоги для завершення робіт по іконостасу.

Про це розповів президент фестивалю, народний депутат України Андрій Деркач у своїй вітальній промові на відкритті.

За його словами, храм Святого Георгія Побідоносця побудований і освячений в одному з сіл Рівненської області.

"Це приклад сповідання і того, що Бог ображений бути не може. Прихід потребує допомоги для завершення робіт по іконостасу. Друзі та спонсори фестивалю, дізнавшись про це, вирішили допомогти і виділити додаткові кошти", - зазначив Деркач.

"Проста жінка, віруюча людина Тищук Марія Михайлівна, половину свого будинку віддала під церкву. Три роки громада будувала новий храм, три роки люди молилися в будинку Марії Михайлівни, яка 40 років працює санітаркою в лікарні. Сьогодні вона кожен день виходить на роботу з молитвою, в тому числі допомагає хворим коронавірусом", - повідомив Деркач.

Він нагадав, що 18 років тому фестиваль "Покров" був організований з благословення Блаженнішого митрополита Київського Володимира.

"З року в рік він брав участь в кожному фестивалі. До останнього: стільки, скільки міг! Одне з його благословень-побажань, яке він постійно говорив нам, було: "Поспішайте творити добро!", - резюмував Деркач.

XVIII Міжнародний кінофестиваль православного кіно "Покров" відкрився 12 листопада в онлайн форматі. Тема фестивалю "Не бійся, тільки віруй". В основному конкурсі фестивалю беруть участь 68 фільмів з семи країн: України, Росії, Ізраїлю, Франції, Білорусі, Вірменії та Сербії. Протягом дев'яти днів фільми будуть у вільному доступі на сайті кінофестивалю, для перегляду будуть активовані з 13 по 21 листопада. Відкриттям фестивалю стане документальний фільм режисера ченця Іларіона (Моїсеєва) "Здрастуй, брат, Христос воскрес", який розповідає про віру, дружбу, патріотизм українських боксерів Василя Ломаченка та Олександра Усика.

Фестиваль проводиться з 2003 року, коли він був проведений з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира. Сьогодні фестиваль проходить під благословінням Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

Кінофестиваль проходить щорічно з метою популяризації фільмів християнського змісту. Президент кінофестивалю - народний депутат України Андрій Деркач. У цьому році фестиваль "Покров" вперше проходить в онлайн форматі.