RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Коли Україна отримає вакцину від коронавірусу: названо першу дату

У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) прогнозують, що перша партія успішно випробуваної та зареєстрованої вакцини від COVID-19 зможе надійти в Україну у другому кварталі 2021 року. Таку заяву зробив голова Офісу ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт у п'ятницю, 13 листопада.

Про це повідомляє DW

За словами представника ВООЗ, Україна отримає вакцину проти COVID-19 в рамках Фонду глобального доступу до вакцин COVID-19 (COVAX), створеного Глобальним альянсом з вакцин та імунізації (GAVI), ВООЗ та кількома урядами.

"Як ми знаємо, уряд України вже висловив зацікавленість бути частиною механізму COVAX і наразі працює над національними документами, щоб задовольнити всі вимоги (...). Україна також зараз вирішує питання щодо визначення груп ризику, які слід вакцинувати першими", - повідомив Хабіхт.

Про яку саме вакцину говорив чиновник, наразі невідомо. Разом з тим, Хабіхт зауважив, що кожна країна отримуватиме майбутню вакцину у кількості, що дорівнює 20 відсотків від кількості населення, що називають у ВООЗ "справедливим розподілом".

"Транш, що покриває 20 відсотків населення країни, швидше за все, буде розподілений серед дорослих з високим ризиком, як, наприклад, літні люди та особи, які страждають на захворювання", - відзначив голова Офісу ВООЗ в Україні.

За словами Хабіхта, Україна може розраховувати на виділення до 8,34 мільйонів доз вакцини до кінця 2021 року, що становить 20 відсотків від наявного в країні населення.

"Вакцина постачатиметься траншами. І перший транш буде у кількості, що дорівнює три відсотки населення, а це близько 1,25 мільйона доз. Вони, за попередніми припущеннями, можуть бути доступними країні у другому кварталі наступного року", - сказав Хабіхт.

Як повідомляв "Апостроф", 10 листопада українські лікарні почали одержувати призначений для лікування коронавірусної інфекції препарат "Ремдесивір", про закупівлю якого раніше повідомляли в Міністерстві охорони здоров'я.