RU  UA

ДБР неефективно розслідує справи Майдану - адвокат Героїв Небесної сотні

Розслідування справ Майдану, які веде Державне бюро розслідувань, не особливо ефективні. Про це заявив адвокат Героїв Небесної сотні Павло Дикань.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News на Апостроф TV.

За словами правозахисника, передача матеріалів справи та ознайомлення з ними слідчими ДБР затягнулися майже на півроку. У свою чергу це негативно позначається на якості та термінах розслідування. Крім того, щодо багатьох злочинів вже закінчився термін притягнення до відповідальності.

Натомість у ДБР наголосили, що допити припинили через ситуацію з коронавірусом. Окрім цього, в нових допитах учасників Євромайдану, про які повідомляють ЗМІ, немає політичного мотиву, адже активістів викликали як свідків.

За даними журналістів, слідчі вимагали, щоб у бюро прийшли Олександр Турчинов, Андрій Парубій, Арсеній Яценюк, Тетяна Чорновол та інші.

Напередодні річниці початку Євромайдану виник іще один скандал. Правоохоронці провели обшуки в музеї Революції Гідності. Його директора підозрюють у розкраданні 150 мільйонів гривень бюджетних коштів. За версією слідчих, гроші виділили на реконструкцію меморіалу Героїв Небесної Сотні. Проте жодних робіт протягом двох років підрядники не провели.