RU  UA  EN

Середа, 29 травня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 травня

Всі новини

​Лікарні можуть "захлинутися": озвучено прогноз, коли в Україні буде пік коронавірусу

Коронавірус, який "атакував" Україну, може ще більше "захлеснути" країну.

Про це заявив керівник програм охорони здоров'я ЮНІСЕФ в Україні Андрій Славуцький, повідомляє "РБК-Україна".

За його словами, поки захворюваність не на самому піку. Зростання очікується через один-два тижні. Тоді будуть ризики, що українська система охорони здоров'я не впорається з хвилею хворих. Щоб уникнути катастрофічної ситуації потрібно вводити більш жорсткі карантинні заходи.

"Є чотири рівня більш жорстких карантинних заходів, які необхідно вводити вже днями. Інакше вся система охорони здоров'я, яка і так вже тримається з останніх сил, просто захлинеться від напливу хворих", - сказав Славуцький.

В Україні пік захворюваності може бути вже в січні-лютому, якщо з цим нічого не робити. На спад пандемія може піти в березні-квітні. Однак жорсткими протиепідемічними заходами хвилю можна збити вже в грудні.

Раніше вчені і медики прогнозували, що спалах захворюваності коронавірусом співпаде з сезоном грипу та застуди, який спостерігається з жовтня по квітень. Але в Україні це не простежувалося статистикою. Динаміка захворюваності COVID-19 зростає з березня. Друга це хвиля, або ще триває перша, - і досі точаться суперечки.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні коронавірус безкоштовно не лікують, хоча деякі з препаратів дійсно видають безкоштовно.