RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Детектив НАБУ пішов на підвищення в САП після того, як потрапив в скандал з викликом повій на обшуці

Працівник НАБУ, який "засвітився" в відео, де детективи обговорювали виклик повій на місце обшуку, розпивання знайденого алкоголю і їли без дозволу продукти підозрюваного, не тільки не був покараний, але і пішов на підвищення - був призначений прокурором САП.

Про це повідомляє Depo.ua, пише УНІАН.

Йдеться про детектива Богдана Мірко, який в числі інших детективів зафіксований на відео з камери НАБУ. Видно, як керівник першого відділу детективів другого підрозділу детективів Головного підрозділу детективів Володимир Новіков зі своїми підлеглими проводить обшук приватного будинку, залучаючи понятими співробітників поліції (що є грубим порушенням) в рамках виробництва №42016000000001157 за підозрою в розкраданні в ДП "Укркосмос" коштів, призначених для запуску супутника "Либідь", в селі Погреби під Києвом.

На відео правоохоронці за вказівкою Новікова неправомірно застосовують силу до адвоката: його виштовхують і практично скидають по сходах з другого поверху, детективи НАБУ пропонують викликати повій, вживають їжу власника будинку без його дозволу, обговорюють намір розпити пляшку алкоголю підозрюваного.

Жоден із співробітників НАБУ на відео не поніс дисциплінарного покарання за свої дії. Більш того, як пишуть ЗМІ, "детектив Богдан Мірко пішов на підвищення і працює вже не рядовим детективом НАБУ, а прокурором в Спеціалізованій антикорупційної прокуратурі". Незважаючи на факти порушень, він отримав рекомендацію в САП з боку конкурсної комісії, і керівництво САП не побачило проблеми в його поведінці.

"Цю історію повністю проігнорувало не тільки керівництво НАБУ, яке жодним чином не засудило дії своїх підлеглих, а й громадські активісти, які позиціонують себе як борці з корупцією і системним порушенням закону в Україні. Не хотілося б думати, що вони також стали частиною злочинної системи кругової поруки, але як можна пояснити той факт, що з їх боку відсутня будь-яка реакція на останні скандали за участю працівників антикорупційних органів, над яким вони повинні здійснювати громадський контроль?" - зауважує Depo.ua.

Як нагадують ЗМІ, в 2005 році прокурор Обухівської прокуратури Андрій Калужинський на смерть збив пішохода на освітленому перехресті. Він не тільки уникнув покарання, а й пішов на підвищення - був призначений заступником директора, керівником детективів НАБУ.