RU  UA

Лікарні "захлинуться", будуть смерті: озвучено лякаючий прогноз по колапсу медсистеми в Україні

В Україні в разі зростання захворюваності на коронавірус наступний дефіцит ліжок у лікарнях буде в кінці першого тижня січня, коли закінчаться звичайні ліжка. Це загрожує колапсом медсистеми - люди, які не зможуть отримати кваліфіковану допомогу, ризикують померти вдома.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив лікар-інфекціоніст Вадим Арістов.

За його словами, спочатку закінчаться місця у відомчих, міських, непрофільних лікарнях і навіть санаторіях. Незважаючи на те, що можуть ставити додаткові ліжка, місць все одно буде не вистачати.

"На другий тиждень січня закінчаться ліжка з киснем", - прогнозує Арістов.

Це означає, що хворі, які потребують кисневої підтримки, будуть приречені, якщо їм не вистачить місця у лікарні.

Лікар вважає, що карантин вихідного дня був останньою барикадою, потрібно вводити повний локдаун. Уже сьогодні місць у реанімації не вистачає, туди переводять тільки хворих у критичному стані.

Арістов пояснив, що через брак місць людей не переводять на ліжка з киснем, навіть не кажучи про реанімацію. Більш того, в лікарню кладуть не всіх пацієнтів, розуміючи, що ситуація із завантаженням ліжок критична.

Читайте детальніше в матеріалі "Апострофа": Велика частина коронавірусних хворих невидима, ми йдемо до краху - лікар-інфекціоніст.