RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

​Таких огрядних жінок бути не могло: вчені розкрили секрет первісних Венер

Гладкі Венери, які були раніше зображені на статуетках, не відповідали фігурі жінок в ті часи.

Про це повідомляє ресурс "Популярна механіка".

Статуї "Венери палеоліту" були дуже популярні в стародавні часи. Вони зображували жінок з явним ожирінням. Статуетки виготовляли розміром від 6 до 16 сантиметрів.

Разом з тим вчені з Колорадського університету відзначають, що раніше не могло бути таких огрядних жінок. А фігурки могли служити оберегом для набору ваги перед пологами. Вони вважалися символом родючості і краси.

Дослідники встановили, що пропорціі тіла "Венер" змінюються в залежності від того, де вони були виявлені. Статуї вважаються найдавнішим зразком творчості людей.

Вчені пояснили, що скульптури почали виготовляти близько 30 тисяч років тому. Це була остання Льодовикова ера. У той час було холодно, а їжі мало. Тому отримати ожиріння не така проста задача.

Дослідники вважають, що статуетки зображали ідеальну фігуру жінки. Люди припускали, що з такою комплекцією хранительки домашнього вогнища могли вигодувати дитину і довше прожити без їжі.

Як повідомляв "Апостроф", археологи в Угорщині виявили фрагмент 6500-річної статуетки Венери на місці стародавнього поселення Ленгьєл, де зараз йдуть будівельні роботи.