RU  UA

​В Україні даун замість локдауна: доктор пояснив, що не так в боротьбі влади з Covid-19

Введення інтелектуального локдауна в Україні безглуздо, якщо не закривати роботу транспорту.

Про це в ефірі Апостроф Live на телеканалі Апостроф TV розповів доктор медичних наук Валерій Івасюк.

Він навів приклад, що мер Києва Віталій Кличко наполягає, щоб під час карантину працювали метро і наземний транспорт. Але в цьому випадку користі від жорсткого карантину не буде.

"Взагалі, дивлячись на Арахамію (голова фракції "Слуги народу" у Верховній Раді Давид Арахамія - ред.), його обличчя не спотворено інтелектом. А взагалі, те, що відбувається в Україні, вірніше, те, що сталося навесні, і те, що вони намагаються зробити - жорсткий локдаун на три тижні, або локдаун вихідного дня, або інтелектуальний локдаун... Приберіть перший склад, і ви отримаєте те, що є в Україні. Не локдаун, а даун", - сказав Івасюк.

Він назвав три способи контролю інфекції: тестування (182-200 тисяч щоденних ПЛР-тестів груп ризику в Україні), локдаун (від м'якого до жорсткого карантину з поділом зон на червону, жовту і зелену), а також вакцинація. За його словами, найефективніші - перший і третій.

"Що стосується другого - локдауна або будь-яких карантинних заходів - то локдаун в світі використовується, як міра відчаю. Коли використані всі попередні кроки правильно, вчасно - тестування, госпіталізація, силовий спосіб змусити людей дотримуватися маскового режиму з великими штрафами. Десь близько 1200 -1500 євро, а не 176 гривень", - підкреслив доктор медичних наук.

Валерій Івасюк зазначив, що в Україні першим способом став локдаун, що неправильно.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": В Україні локдаун виявився першим "кроком королів" і це велика помилка - доктор медичних наук.