RU  UA

Обшуки в "Укроборонпромі" і перемога Гітлера на виборах в Африці - головні новини 3 грудня

Співробітники Служби безпеки України провели обшуки в "Укроборонпромі", суд звільнив з-під варти фігуранта у справі про вбивство Катерини Гандзюк Ігоря Павловського, а в Африці на місцевих виборах переміг Адольф Гітлер. Про це і не тільки - у підсумковому випуску Апостроф News на Апостроф TV.

Обшуки в "Укроборонпромі"

У державному концерні "Укроборонпром" і компанії "Укрспецекспорт", яка до нього входить, провели обшуки. Слідчі СБУ прийшли в приміщення організацій ще вранці. Спочатку мету свого візиту правоохоронці не уточнили. Пізніше на сторінці відомства в соцмережах заявили, що слідчі проводять обшуки в зв'язку з ознаками державної зради з боку посадових осіб концерну. За даними правоохоронців, чиновники діяли в інтересах однієї з країн Південної Азії. Вони завдали шкоди державним інтересам України на 100 млн доларів. У компанії "Укрспецекспорт" дії СБУ назвали незаконними.

Павловського звільнили з-під варти

Суд у справі про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк звільнив з-під варти Ігоря Павловського. Раніше фігурант справи уклав угоду зі слідством. Павловський свідчив проти Владислава Мангера і Олексія Левіна. До цього він 2 роки перебував у в'язниці. Про звільнення Павловського розповів його адвокат Володимир Сергет. За словами правозахисника, термін утримання його клієнта під вартою завершився 24 листопада. До цього часу він оствался під вартою, оскільки фігурує ще в двох кримінальних справах: створення злочинної організації в Херсонській області та викрадення транспортних засобів.

Гітлер переміг на виборах в Африці

В Африці на місцевих виборах переміг Адольф Гітлер. Чоловік з таким ім'ям прийшов до влади в Намібії. За Гітлера віддали свої голоси 85% виборців. Політик пройшов до лав правлячої партії. За словами новообраного чиновника, батько назвав його на честь диктатора, проте нічого спільного з нацистами він не має. Крім того, він не прагне до світового панування.