RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

Всі новини

Локдаун неминучий: в МОЗ дали прогноз щодо термінів піку коронавірусу в Україні

Розрахунки МОЗ показують, що пікові періоди захворюваності коронавірусною хворобою в Україні припадуть на середину січня і триватимуть приблизно до середини лютого. Епідеміологи вважають, що за рівня захворюваності, який фіксують сьогодні, локдаун неминучий, а спаду захворюваності можна чекати не раніше лютого 2021 року.

Про це розповів в інтерв'ю виданню LIGA.Life в.о. голови Центру громадського здоров'я МОЗ Ігор Кузін.

За словами фахівця, карантинні обмеження в Україні повинні вводитися, коли рівень госпіталізації досягне межі лікарняних ліжок, які є на сьогодні.

"Під час дискусії ми прийшли до того, що перед впровадженням локдауну маємо враховувати 2 фактори: спроможність системи охорони здоров’я – обмеження мають бути до того, як станеться колапс; обмеження мають бути перед тим, як очікуємо святкування чи інші масові скупчення. Тобто, локдаун має бути до великих святкувань і до природнього спаду інфекції, щоб ми уникнули катастрофічних наслідків", - пояснив Кузін.

Чиновник звернув увагу, що в МОЗ розглядали багато сценаріїв запровадження тотального карантину.

"Найдоцільніше його вводити перед новорічними святами і завершувати в середині січня. Тоді він буде найефективнішим. Дані міжнародних досліджень кажуть, що потрібен щонайменше тритижневий карантин. Тоді можемо розраховувати – за умов його дотримання – щонайменше на мінус 80% випадків захворювання щоденно", - зазначив Кузін.

Він також додав, що в разі введення короткого двотижневого карантину, його ефективність буде на рівні мінус 20-40% випадків захворювання щоденно.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні спостерігається значне зниження динаміки захворювання коронавірусом, однак це може пояснюватися скороченням кількості зроблених тестів наCOVID-19.