RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

На аукціон виставили записи Ісаака Ньютона про апокаліпсис - могли коштувати йому кар'єри: фото

Фізик, математик і астроном Ісаак Ньютон у своїх записах писав про дослідження апокаліпсису.

Про це повідомляє Science alert.

Вчений розмірковував про Велику піраміду в Гізі в стародавньому Єгипті. Він припускав, що вона була побудована навколо єгипетської одиниці виміру, званої "королівським ліктем". Ньютон вважав, що, визначивши "королівський лікоть", він зможе вивести свої власні теорії гравітації і тим самим забезпечити безпрецедентно точне вимірювання окружності Землі, а також відкриє інші неясні і "священні" геометричні ідеї. Він думав, що так передбачить кінець світу, як це написано в Біблії.

"Він намагався знайти докази своєї теорії гравітації, але, крім того, вважалося, що стародавні єгиптяни володіли секретами алхімії, які з тих пір були загублені", - сказав Габріель Хітон, фахівець з рукописами аукціону Sotheby's.

Записи, де Ньют описував своє дослідження, обгоріли в пожежі. Але частина їх збереглася, її продають на аукціоні Sotheby's за 375 тисяч доларів.

"Ці нотатки є частиною дивовижно складної мережі взаємопов'язаних досліджень Ньютона - натурфілософії, алхімії, теології - тільки частини з яких, як він коли-небудь вважав, підходили для публікації", - сказали на аукціоні.

Відзначають, що такі записи могли коштувати Ньютону кар'єри. Адже раніше висловлювання таких теорій вважалося б єретичним. Секретність була широко поширеним принципом алхімічних досліджень

Як повідомляв "Апостроф", в Британії на аукціоні продали за 2,7 млн фунтів (3,5 млн доларів) золоту монету, яку викарбував Марк Юній Брут після вбивства Гая Юлія Цезаря.