RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Заворушення в Нових Санжарах: фігурантам справи винесли вироки

Новосанжарський районний суд Полтавської області, де в лютому спалахнули масові протести проти розміщення евакуйованих з китайського міста Ухань українців та іноземців, виніс вирок місцевим жителям, які проявили агресію щодо громадян і працівників поліції.

Про це повідомляє "Громадське".

Вироки суду отримали Михайло Галака та Костянтин Бігдан, які в лютому в Нових Санжарах перешкоджали проїзду автобусів з евакуйованими і кидали каміння та цеглу в поліцію. Внаслідок цього постраждали п’ятеро правоохоронців.

За словами адвокатки Бігдана Валентини Рябухи, Костянтин Бігдан та Михайло Галака уклали угоду зі слідством та були засуджені за масові заворушення до 5 років з випробувальним терміном в 1 рік.

20 лютого 2020 року, за даними слідства, невстановлена правоохоронцями людина організувала через інтернет масові протистояння через розміщення в місті громадян, яких евакуювали з Китаю, де набирала обертів епідемія коронавірусу.

"Вони там кидали каміння, били вікна. Вони робили це за власним бажанням, тому що тоді там всі піднялись, ішли колонами. Люди були налякані", — розповіла Рябуха.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Полтавській області суд ухвалив рішення оштрафувати двох учасників протестів в Нових Санжарах, які в лютому виступали проти розміщення в місцевому санаторії евакуйованих з Китаю українців.