RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Потенційний очільник Івано-Франківської області: ЗМІ розповіли про деталі біографії Андрія Бойчука

Після звільнення Віталія Федоріва з посади очільника Івано-Франківської області гостро постало питання призначення його заміни.

Як пише "Місто", в Кабміні розглядають подання щодо нового очільника Прикарпаття - франківця Андрія Бойчука.

Бойчук народився та виріс у Івано-Франківську, 10 років жив у Києві, а перед цим 8 років - в Одесі. Заснував БФ "Центр волонтерських ініціатив", який займався виготовленням спецодягу для медзакладів та поліції Прикарпаття під час пандемії.

Закінчив Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу. З 2002 по 2011 працював у газотранспортній сфері в управлінні магістральних газопроводів ПАТ "Укртрансгаз" на Одещині, Київщині та Івано-Франківщині на посадах від машиніста технологічних компресорів до провідного інженера у Департаменті капітального будівництва, ремонтів та МТП Укртрансгазу.

Під час Революції Гідності був сотником 37-ї Сотні Самооборони Майдану. 18 лютого 2014 був черговим сотником в Маріїнському парку під час штурму сил Самооборони "тітушками" та силовиками Януковича. Сотня під керівництвом Бойчука взяла під охорону 93 дипустанови у Києві. Бойчука призначили радником Парубія, а потім і в Міненерго. Тамвінбув помічником міністра Юрія Продана, згодом став директором Департаменту з питань функціонування та реформування нафтогазового сектору. Також Бойчук виступив проти міністра енергетики Демчишина та його рішення підписати договір з "Кримським федеральним округом РФ" щодо постачання електроенергії.

"У зв’язку з цим прецедентом він увійшов в конфлікт як з міністром, так і з адміністрацією Порошенка, що в подальшому призвело до його звільнення з міністерства. Головною претензією до Бойчука була саме його жорстка позиція, яка нібито не личила чиновнику високого рангу", - йдеться у матеріалі.

Під час роботи в Міненерго у Бойчука була критична позиція і щодо роботи керівників Нафтогазу Андрія Коболєва та Юрія Вітренка. На сайті Президента зареєстрована на його ім’я петиція про відсторонення Коболєва з посади,вимогами провести аудит діяльності держкомпанії та перевірки обґрунтованості ціноутворення на газ. Через 2 роки після цього він зібрав фахівців енергетичної сфери і вийшов з ними на пресконференцію проти керівництва Нафтогазу. Після звільнення з міністерства Бойчук продовжив бути помічником та радником Андрія Парубія з енергетичних питань.

Співпраця Бойчука зі світовими діаспорними організаціями розпочалася у 2016. Бойчук був учасником безпекових американсько-українських конференцій у США. Також заснував ГО "Корпус захисників Революції Гідності" та з середовищем волонтерів займався допомогою армії та добровольчим батальйонам. Він підтримував кампанію на підтримку Нацгвардійця Віталія Марківа, зустрічав його в аеропорту.

"Також був на акціях в підтримку обвинуваченої по справі вбивства журналіста Павла Шеремета Юлії Кузьменко. Веде радикальну антиросійську політику, в тому числі і в гуманітарній сфері щодо російської мови", - йдеться у матеріалі.

Має Орден "За мужність" ІІІ ступеня, Медаль "За жертовність і любов до України".