RU  UA  EN

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 травня

Всі новини

У Києві почали штрафувати за неприбрані сніг і лід

Сьогодні, 12 грудня, вулиці столиці контролюють понад 80 інспекторів з благоустрою. Вони переведені в посилений режим роботи, і активно перевіряють, як ліквідовуються наслідки негоди, яка вирує в Києві вже кілька днів.

Про це пишуть на офіційному порталі Києва.

Всю ніч в столиці йшла крижана злива. Це призвело до того, що на тротуарах утворилася ще більш щільна кірка льоду. Інспектори моніторять вулиці. Важливо, щоб розчищалося все оперативно. В іншому випадку, порушників закону про благоустрій та утримання територій, будуть штрафувати.

З ранку інспектори КП "Київблагоустрій" та районних державних адміністрацій вже встигли виписати понад 1000 приписів, а також скласти близько 150 адмінпротоколів за адміністративне правопорушення за статтею 152 КУпАП. До слова, за цією статтею порушники повинні будуть заплатити штраф від 340 до 1700 грн.

Всі підприємства і організації міста Києва, незалежно від форми власності, в обов'язковому порядку повинні стежити за чистотою вулично-дорожніх мереж міста, і своєчасно розчищати їх від снігу та льоду.

Слизькі дороги створюють серйозні труднощі для водіїв. Але в той же час це стало приводом для розваги одного з перехожих, який прокотився обледенілою проїжджою частиною на ковзанах.

Як повідомляв "Апостроф", на Київ у четвер, 10 грудня, обрушився "крижаний" дощ. Дороги столиці і області перетворилися на ковзанку, що стало причиною аварій на дорогах.