RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

"Врятуйте бізнес": до стін Ради почали стягуватися підприємці, фото

У понеділок, 14 грудня, до приміщення Верховної Ради України, де проходить засідання Погоджувальної ради фракцій, почали збиратися представники протестного руху ФОПів.

Відповідні фото опублікували в Telegram-каналі Pavlovsky News.

Підприємці вже почали підготовку до завтрашнього великого мітингу за скасування касових апаратів і локдауну в Україні. Незважаючи на те, що сьогодні біля парламенту невелика кількість підприємців, під Радою посилили заходи безпеки, стягнули сили поліції і Нацгвардії.

У свою чергу протестувальники заявили, що в разі невиконання їхніх вимог на наступний день вони обіцяють розширити акцію протесту з урядового кварталу до Майдану. Також ФОПи планують залучити до акції протесту представників політичних партій та радикальних структур.

Як відомо, вимога ФОПів - терміново розглянути і прийняти законопроекти №3993 і №3853-1, що передбачають спрощену систему оподаткування, звітності та обліку доходів підприємців, а також скасування використання касових апаратів.

Як повідомляв "Апостроф", для підтримки підприємців в умовах жорстокого карантину, який в Україні буде діяти з 8 по 24 січня, направлять 12 мільярдів гривень. З 14 грудня портал "Дія" почав приймати заявки на отримання 8 тисяч одноразової допомоги від держави.

До слова, раніше міністр соціальної політики Марина Лазебна назвала три основні умови для отримання 8 тисяч гривень фінансової компенсації за час жорсткого карантину в січні.