RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Археологи вивчили останки тварин, яким 3 тис. років, і розгадали таємницю "землі богів": фото

Жителі Давнього Єгипту долали величезні відстані, щоб потрапити на Землю Пунт (Землю Богів), де можна було отримати екстравагантні товари, такі як ладан і живих бабуїнів. Однак місцезнаходження цих земель вдалося визначити відносно недавно.

Як повідомляє Daily Mail, вчені з Дартмутського коледжу змогли знайти Землю Богів після того, як вивчили муміфікованих бабуїнів, вік яких 3 300 років.

В ході дослідження вони порівняли зразки їх тканин із зразками тканин сучасних тварин, що мешкають в Африці.

З'ясувалося, що деякі муміфіковані бабуїни народилися за межами Єгипту і, ймовірно, в Еритреї, Ефіопії або Сомалі, що звужує місцезнаходження Землі Пунт.

Павіани вважалися священними тваринами і використовували їх як символи в мистецтві і релігії. Найчастіше їх муміфікували в сидячому положенні з загнутим вправо хвостом.

Археологи впевнені, що бабуїни були уродженцями Єгипту, а були зібрані з різних країн, у тому числі з Землі Богів.

Древній Пунт був наповнений екзотичними предметами, такими як пахощі, золото, шкури леопарда і живих бабуїнів, яких не було в Єгипті.

Фахівці вважають, що Пунт знаходиться десь на півдні Червоного моря в Африці або Аравії, але його точне місце розташування обговорюється вже більше 150 років.

"Багато вчених розглядають торгівлю між Єгиптом і Пунтом як перший довгий морський крок в торговій мережі, відомої як маршрут спецій, яка буде формувати геополітичні стану протягом тисячоліть", - сказав один з авторів дослідження.

Нагадаємо, що в Ізраїлі археологи знайшли скелети двох людей, чоловіка і жінки, які були поховані в романтичній позі.