RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

24 червня

Всі новини

"Український інститут майбутнього" назвав головні виклики для країни в 2021 році

У 2021 році Україні доведеться вирішувати багато нагальних питань сьогодення, але основними проблемами, які постануть перед українцями в наступному році, буде інституційна криза, протекціонізм і відсутність суб‘єктності у зовнішній політиці.

Про це йдеться в прес-релізі Українського інституту майбутнього до традиційного щорічного прогнозу на 2021 рік.

Головним викликом 2021 року експерти Українського інституту майбутнього назвали інституційну кризу держави.

"У 2021 рік ми входимо зі складною інституційною кризою держави і саме ця криза (не корупція, і навіть не економіка чи війна на Донбасі) буде визначальною для подальшої соціально-економічної ситуації в країні", - йдеться в повідомленні.

Також викликом для України стане протекціонізм, який можна було б використати з користю для економіки країни, однак в гіршому випадку він може стати великою проблемою.

"Другий глобальний виклик — протекціонізм, який став ключовим трендом у світі і тільки в Україні практично нічого не робиться у цьому напрямку. Цей тренд треба було б використати для локалізації виробництв і залучення інвестицій. Але замість шансу — це може перетворитися на проблему", - вважають в Українському інституті майбутнього.

Не менше на життя українців буде впливати і відсутність суб‘єктності у зовнішній політиці, яка викидає Україну на периферію світових процесів.

"На жаль, прогноз на 2021 рік — не найоптимістичніший текст перед Новим роком. Але правильно поставлений діагноз — це вже 50% подолання хвороби", - йдеться в повідомленні.

Більш детально з прогнозами на 2021 рік експертів Українського інституту майбутнього Анатолія Амеліна, Вадима Денисенка, Данила Моніна, Ігара Тишкевича, Ілії Куси, Яни Лаврик можна ознайомитися, перейшовши за посиланням.

Як повідомляв "Апостроф", раніше народні депутати закликали Кабмін поставити на паузу анонсоване рішення про підвищення мінімальних зарплат, щоб в Україні не підвищився ряд податків у 2021 році.