RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Могла з'явитися ще у вересні: що відомо про нову мутації коронавірусу в Британії

Британські медики заявили, що новий штам коронавірусу VUI - 202012/01, який вперше дослідили у грудні 2020 року і через поширення якого більшість країн вже закрили авіасполучення з Великою Британією, передається легше, ніж інші штами. Наразі вчені не мають доказів, що новий мутований штам COVID-19 спричиняє важчі наслідки чи смертність.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби британської Служби громадської охорони здоров'я.

Новий штам COVID-19, за інформацією медиків, міг з'явитися у Великій Британії ще у вересні 2020 року, але до середини листопада він поширювався досить повільно. Стрімке поширення мутованого коронавірусу VUI – 202012/01 розпочалося у грудні 2020 року - медики відзначають, що він передається легше, аніж його попередники, але не мають доказів його підвищеної агресивності, що викликає важкі наслідки і смерть.

Зазначається, що вивчення мутованого коронавірусу тривають.

Засобами попередження зараження новим штамом коронавірусу такі, як і щодо його попередника: миття рук, носіння захисної маски і дотримання соціальної дистанції.

Чому VUI - 202012/01 більше передається

Мутації тієї частини вірусу, яка робить його інфекційним, можуть змінити спосіб взаємодії вірусу з клітинами людини. Однак поки медики не знають механізм збільшення цієї передачі. Наявні докази показують, що рівень зараження в географічних районах, де циркулював цей конкретний штам, зростав швидше, ніж очікувалося, і моделюючі дані продемонстрували, що цей варіант має вищу швидкість передачі, ніж інші варіанти поточного обігу.

Британські медики зазначили, що усі віруси з часом мутують, і нові варіанти з’являються регулярно, а тому коронавірус не є виключенням.

"Відстеження назад із використанням генетичних даних свідчить про те, що цей варіант з’явився у вересні 2020 року, а потім циркулював на дуже низькому рівні серед населення до середини листопада. Збільшення кількості випадків, пов’язаних з новим варіантом, вперше виявилось наприкінці листопада, коли експерти досліджували, чому рівень зараження в Кенті не падає, незважаючи на національні обмеження. Потім ми виявили скупчення, пов'язане з цим варіантом, що швидко поширюється в Лондоні та Ессексі", - зазначили в британській Службі громадської охорони здоров'я.

У відомстві додали, що поки не мають доказів того, що розроблена компаніями Pfizer та BioNTech вакцина від COVID-19 не захищає від нового штаму. Лабораторні дослідження у цьому напрямку наразі є пріоритетними.

Як повідомляв "Апостроф", директор департаменту пандемій та епідемій ВООЗ Сільві Бріан заявила, що нова мутація коронавірусу, через яку ЄС готовий закрити пасажирське сполучення з Великобританією, вказує на те, що COVID-19 пристосовується до організму людини.