RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Катастрофа Ан-26: в суді ухвалили рішення щодо командира військової частини і назвали причини трагедії

Начальника військової частини в Харківській області, де 25 вересня під Чугуєвом розбився навчальний літак Ан-26 і загинули 26 осіб, заарештували на 60 діб. Відповідне рішення виніс Печерський районний суд м. Києва.

Про це повідомили в ефірі телеканалу «Україна 24».

Під час судового засідання командира військової частини В’ячеслава Глазунова звинуватили у халатності. Зокрема, обвинувачення вважає, що польоти відбувалися "конвеєрно", літаки злітали та сідали багато разів, що, на думку слідства, не передбачено технічними можливостями машин. Слідчі Держбюро розслідувань дійшли висновку, що збільшення кількості місць у літаку з 10 до 20 вплинуло на факт трагедії.

В той же час адвокат Глазунова заявив, що його підзахисний не повинен затверджувати план польотів і не робив цього, а літак допускається до польотів за показником загальної ваги, а не кількістю місць у ньому, і вага не була збільшена.

ДБР наполягало на триманні під вартою, зазначаючи, що Глазунов може переховуватися чи впливати на свідків. Підозрюваний зі свого боку зазначив, що не збирається цього робити, крім того, не знайомий з родичами загиблих.

Суд задовольнив клопотання обвинувачення.

Додамо, що на сьогодні повідомлено про підозру керівнику польотів військової частини, яка здійснювала управління польотами в день авіакатастрофи, командиру військової частини, який затвердив план польотів з порушеннями, і командувачу Повітряних сил Збройних сил України.

Як повідомляв "Апостроф", раніше було оприлюднено висновки авіаційної, льотної та технічної підкомісій урядової комісії з розслідування авіакатастрофи військового літака Ан-26, який впав 25 вересня під Чугуєвом, і назвали причини падіння літака і загибелі людей.