RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Керівництво військового містечка намагається вкрасти у мешканців Десни Новий рік - голова Деснянської ОТГ

Жителі селища міського типу Десна обурилися тим, що керівництво військового містечка не дає посадити живу ялинку в парку і підключити святкову ілюмінацію, щоб створити новорічну громадську локацію. З ініціативою прикрасити парк виступив голова Деснянської ОТГ Юрій Осташевський, але отримав від військових відмову.

Про це Юрій Осташевський написав у Facebook.

Він зазначив, що відмову аргументували тим, що земля парку належить Міністерству оборони. Місцева громада готова прийняти цивільні об’єкти на свій баланс. За словами Осташевського, людей позбавили ялинки, ілюмінації і свята через обраного ними ж депутата Деснянської селищної ради та військовослужбовця Сергія Солодкого.

"На жаль, дозвіл на установку не було отримано. Депутат по 2 округу Солодкий С.А. і начальник КЕЧ (квартирно-експлуатаційної частини) Журавель С.В. не погодили установку та підключення ілюмінації до мережі та висадку ялинки. Дуже шкода, що є люди, які виступають проти будь-яких ініціатив громади", - написав Юрій Осташевський.

Глава ОТГ зазначив, що не розуміє, навіщо забирати свято у людей, і пообіцяв пізніше повідомити нове місце встановлення ялинки на території громади.

У коментарях мешканці Десни обурились, що їх хочуть залишити без свята, і зазначили, що пора передати цивільні об'єкти на баланс ОТГ: "У нас намагаються вкрасти Новий рік!", "Містечко з ялинкою буде на іншій території нашої громади. В якомусь селі типу Карпилівка, Моровськ і т.п.", "Самоправство військових і КЕЧ уже перейшло всі межі і досягло межі. Давно пора передати містечко на баланс громади", "Після цього хочеться запитати: кому служать депутати? Жителям або військовим?".

Мешканці Десни вже не перший рік скаржаться на те, як військові керують містечком. Незважаючи на регулярні внески за обслуговування будинків і територій, люди отримують лише занедбані під’їзди та дахи. ОТГ була готова взяти на баланс цивільні об’єкти містечка ще в 2019, але цього не відбулось.

Депутат Сергій Солодкий є військовослужбовцем 169 навчального центру "Десна" імені Ярослава Мудрого. Начальник центру - генерал-майор Ніколюк Віктор Дмитрович.

12 грудня, у День Сухопутних військ України, президент Володимир Зеленський відвідав 169-й навчальний центр "Десна" імені князя Ярослава Мудрого Сухопутних військ Збройних сил України.

Раніше стало відомо, що екс-начальник Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУпідозрюється в розтраті 20 млн грн під час закупівлі квартир в Харкові.