RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Таксист висадив з машини екс-главу МОЗ України - злякався міфічної "загрози"

Екс-очільниця міністерства охорони здоров'я України Уляна Супрун розповіла, як її з чоловіком висадив з автомобіля таксист служби Uber через прохання відкрити вікно.

Про цей випадок вона розповіла на своїй сторінці у Facebook.

За словами Супрун, вона завжди просить у таксі відкрити вікна, оскільки таким чином знижується ризик передачі SARS-CoV-2 в автомобілі.

"Вірус SARS-CoV-2 передається повітряно–крапельним шляхом. Найімовірніше це може трапитися при тривалому контакті (довше 15 хвилин) та на близькій відстані (менш як 1,5 метри) від інфікованої людини. Ще імовірніше, що це відбудеться у невеликому та погано провітрюваному приміщенні. Наприклад, у таксі", – нагадала вона.

Цього разу подружжя вчинили так само – попросили водія таксі опустити скло на одному вікні на 2 сантиметри нижче.

"Але водій сказав, що не хоче цього робити через те, що утвориться протяг. А він боїться захворіти. Тоді ми сказали йому, що від протягу не передаються небезпечні збудники хвороб, на відміну від задушливого повітря. Пробували розказати про дослідження. Але він не захотів нас чути. Натомість запропонував вийти на півдорозі з авто. Водій злякався міфічного протягу більше, ніж реального Covid-19", – додала Супрун.

Подружжю довелося викликати інше таксі Uber, де водій на їх прохання спокійно відчинив вікно і довіз до пункту призначення.

Як повідомляв "Апостроф", раніше директор Інституту біохімії НАН України Сергій Комісаренко заявив, що у людини може бути вироблений природний імунітет від COVID-19. Саме з цієї причини бувають випадки, коли в одній родині хтось хворіє, а хтось не заражається.