RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Частина українців не захворіє ніколи: лікар розповів, хто має імунітет до COVID-19

У людини може бути вироблений природний імунітет від COVID-19. Саме з цієї причини бувають випадки, коли в одній родині хтось хворіє, а хтось не заражається.

Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" заявив директор Інституту біохімії НАН України Сергій Комісаренко.

"Можливо, цей природний імунітет виробився проти тих коронавірусів, якими людина хворіла раніше", - уточнив фахівець.

За його словами, люди хворіють сімома типами коронавірусу.

"Чотири - ті, які щорічно викликають у нас гострі респіраторні захворювання, вони проходять досить легко і іноді ми на них не звертаємо особливої уваги. І три - вкрай небезпечні. Це перший SARS-CoV 2002-2004 років, MERS-CoV 2012 року і останній - SARS-CoV-2", - додав він.

Комісаренко зазначив, що у людей може бути перехресний імунітет - імунітет проти тих менш небезпечних типів коронавірусу. Цей імунітет дозволяє імунній системі захищати людину від останнього типу вірусу.

"У людей просто може бути потужна імунна система. Вона залежить від багатьох чинників: від генетики, від харчування, від втоми тощо. Якщо у людини потужна імунна система, вона може побороти вірус, який потрапив до його організму, наприклад, від тих людей, які живуть поруч з ним", - додав він.

На завершення експерт підкреслив, що є категорія людей, яка ніколи не підхопить вірусу, а просто може бути розповсюджувачем.

Нагадаємо, що в Україні зафіксували різкий спад кількості нових випадків захворювання.