RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

ЗМІ розповіли про "п'яне полювання" керівника Чернівецького прикордонного загону з контрабандистами - фото

26 грудня 2020 командир Чернівецького прикордонного загону ДПС України полковник Сергій Марцінкевич, "влаштував "п’яне" полювання на кордоні своїм "друзям", які спеціалізуються на контрабанді цигарок".

Про це пише "Антикор".

Як пише видання, учасники полювання були за лінією державного кордону в районі 745 прикордонного знаку (стик "Красноїльська" та "Фалькова").

"30 цивільних осіб із зброєю, попередньо добре поїли і попили, не зовсім тверезі, вільно перетинають собі кордон й шастають до Румунії і назад. Для вказаних озброєних "нелегалів", Марцінкевич С.В. наказав тимчасово виконуючому обов’язки ВПС "Красноїльськ" Погорільцю Володимиру Сергійовичу виділити двох прикордонників-зброярів (сержанта Сегета та солдата Сова), які показували місця, де більше дичини та подавали патрони на полюванні, не виключно, що службові, які перебувають на озброєнні Чернівецького загону", - йдеться у матеріалі.

Також ЗМІ опублікувало фото "красноїльського рейнджера" "dumitru77777" Dumitru Isopel, (за українським паспортом Ісопел Дмитро Степанович), у соціальній мережі "Instagram", який відніс державний кордон України, а саме прикордонний населений пункт України "Фальків" до Сучави, Румунії.

Журналісти вказують, що згідно з Постановою Кабміну № 1147 від 27.06.1988 "Про прикордонний режим" пункт 21 "Полювання у прикордонній смузі здійснюється з обов’язковим інформуванням розпорядником полювання або особисто мисливцем органів або підрозділів Державної прикордонної служби, в межах відповідальності яких буде проводитися полювання; у смузі місцевості між лінією державного кордону та лінією прикордонних інженерних споруд полювання забороняється". Тобто такі дії, якщо вони мали місце бути, можуть трактуватися по статті 364 КК України – "Зловживання владою або службовим становищем".

Також видання пише, що командир Чернівецького прикордонного загону ДПС України полковник Сергій Марцінкевич "курує" роботу декількох груп "цигаркових" контрабандистів", з "таксою", що сягає 90 євро за коробку".

"Партію менше 100 коробок навіть не хочуть пропускати тепер прикордонники. От і рахуйте собі, лише на одній ділянці кордону пропустити таку кількість цигарок, маєте вже 9000 євро, а таких ділянок десятки", - пише автор матеріалу.