RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Чергова провокація проти Stolitsa Group: інвестори ЖК "Варшавський" знайшли спікера фейкового мітингу

Акцію "ошуканих інвесторів" столичних мікрорайонів "ЖК "Варшавський", "Варшавський Плюс", "Варшавський 2" біля Київської міської адміністрації 28 січня реальні інвестори цих ЖК назвали фейковою, а її метою вони вважають дискредитацію київського девелопера Stolitsa Group.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Справжні інвестори вирахували головного фігуранта акції. Ним виявився Максим Бородін, який на сайті пошуку роботи представлявся "актором" і "шоуменом".

"Власне, про якісь проблеми у ЖК "Варшавському" ніхто до цього ніколи не чув. Частина будинків вже давно здана, а на тих, що будуються, роботи завжди велися за планом і всі графіки витримувалися. Тому ми були дуже здивовані цією "акцією" і в своїй закритій групі вирішили знайти людину, що найбільше розорялася на камеру. Його швидко впізнали завдяки профілю в "Інстаграм". Це виявився "музикант і співак", а також "актор і шоумен" Максим Бородін. Правда, після того, як ми з ним зв'язалися, його сторінки в соцмережах чомусь дуже швидко ліквідовувалися. Втім, залишилися скріни. В тому числі і листування з ним, де він зізнається в обмані", - розповів "Апострофу" інвестор Сергій.

Інвестори зв'язалися з Бородіним, щоб дізнатися, а в якому саме ЖК він є інвестором і звідки у нього інформація про проблеми "Варшавського", і той зізнався, що за акцію йому заплатили.

Юрій Андрєєв розкрив механіку фейку про "проблеми" у Stolitsa Group.

"Два тижні тому на новоствореній сторінці ФБ з'явилася стаття про припинення будівництва житлових комплексів Столиці груп. Правда, особливого розголосу у цього фейку не було, крім репосту "новини" на маловідомих новинних сайтах. Сьогодні була друга спроба посіяти паніку: під КМДА прийшли "ошукані інвестори" ЖК "Варшавський" (правда, інвестори якого саме ЖК незрозуміло, адже Варшавський мікрорайон вже побудований, а на етапі будівництва знаходяться Варшавський плюс і Варшавський-2) з плакатами і проханням захистити їх права... Самі інвестори, які щодня спілкуються у всіляких онлайн чатах, навіть не підозрювали, що готується якийсь мітинг, а вже тим більше про те, що будівництво зупинилося. Буквально за 15 хвилин пошуків в соціальних мережах, і був знайдений головний герой сьогоднішнього уявлення - нібито інвестор Максим Бородін - він же актор, музикант, співак... Сам Максим в особистих повідомленнях відповідає, що нібито не знав про те, що зупинка будівництва - це неправда... Антиреклама дуже дешева. Тому виглядає дуже смішно", - пише блогер у себе в Facebook.

Як говориться в матеріалі, це не перша провокація, пов'язана з проектами Stolitsa Group. Раніше ЗМІ повідомляли, як провокатор підкинув у відділ непродовольчих товарів супермаркету NOVUS ялинкові іграшки із забороненою символікою. За цим заняттям його зняли камери відеоспостереження.