RU  UA  EN

Пʼятниця, 21 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 червня

20 червня

Всі новини

Скандал через відмову продавати "Мотор Січ" Китаю: чого чекати Україні від США

Президенту Володимиру Зеленському може вдасться отримати гарантії, що Україна в обмін на "Мотор Січ" отримає реальну допомогу в модернізації військово-промислового комплексу від США, проте поки в це не дуже вірять.

У цій справі розбирався "Апостроф".

"Свою позицію щодо України американці будуть формувати складно. Щоб з одного боку відповідати тим обіцянкам, які вони дають, а з іншого - не брати на себе надмірних зобов'язань. Все буде весело, але те що ми отримаємо від Америки якийсь союзницький статус - виключено. Чи отримаємо ми якесь розширення матеріальної підтримки? Велике питання. А інвестиційно-економічний стан України в цьому плані - нікого не цікавить. Це проблеми нашої обраної влади", - сказав директор Інституту політичного аналізу і міжнародних досліджень Сергій Толстов.

Відзначимо, що під час президентства Петра Порошенка у України і США було безліч військово-технічних проектів. Але і багато що залишилося лише на папері. Україна отримувала поставки списаних американських кораблів і техніки.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Між молотом і ковадлом: навіщо Зеленський вліз у війну США і Китаю за "Мотор Січ".