RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Тітушки рейдера Шевченка чинять тиск на офіс протидії рейдерству - адвокат

Чергове засідання офісу протидії рейдерству під загрозою, і в фокусі уваги опинилося рейдерство на Київщині за допомогою тітушок.

Про це пише From.ua.

Як зазначається в матеріалі, з метою чинення тиску на Офіс протидії рейдерству вони "атакували останнє засідання цього органу, блокують його роботу і зривають прийняття законних рішень щодо повернення викрадених активів".

Видання нагадує, що в кінці 2020 на районі села Хотянівка Вишгородського району відбулося рейдерське захоплення. Метою рейдерів в цей раз став шматок берегової лінії Десни: "майже 36 га в безпосередній близькості від столиці", - пишуть журналісти.

Відомий юрист і член адвокатської колегії міста Києва, який представляє інтереси постраждалої компанії ТОВ "Прозріння" Олександр Ліндаєв зазначив: "Задіяна схема до болю знайома, класика. Рейдери скористалися ситуацією переоформлення корпоративних прав та оформлення кредиту. За підробленими документами вони захопили ці активи у компанії "Прозріння", на яку оформлені права на землю. А після шахрайства з підробленими бланком і обманом нотаріуса за короткий період контролю над підприємством стрімко переоформили земельні ділянки на пов'язані з рейдерами компанії і прямо на фізособи зі свого оточення".

На думку юриста, з метою створення складнощів у поверненні активів рейдери організували "прогін" через низку переоформлений, роздрібнили і оформили ділянки на десятки фізосіб. Ряд ділянок вони нібито оформили на себе особисто - зокрема, і на Кирила Шевченка - "головного в цій групі", пише видання.

"Тут свято рейдерського життя і зупинили в судовому порядку. Сьогодні ситуація на контролі у правоохоронних органів. Офіс протидії рейдерству намагається повернути процес в законне русло, щоб забезпечити доступ законних власників з їхніми активами. Але засідання періодично піддаються тиску з боку тітушок, найнятих рейдерами, які намагаються під виглядом активістів завадити розгляду даного питання рейдерства земель у "Прозріння", - йдеться в матеріалі.

За інформацією в ЗМІ, за діями тітушек стоїть Кирило Шевченко - чиновник однієї зі спортивних боксерських організацій столиці.

"Чи здасть Офіс протидії рейдерству в таких умовах тиску іспит на дотримання букви закону? Це зараз головне питання!", - підсумував адвокат Олександр Ліндаєв.