RU  UA

План уже розроблено: з'явився тривожний прогноз наступу Росії на південь України

Росія може розпочати наступ на південні області України, відповідний план військової операції РФ вже розроблено.

Про це заявив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов в ефірі програми Апостроф Live на Апостроф TV.

За його словами, розмови про наступ на Україну в анексованому Криму точаться постійно.

"Про це говорять. Може, неофіційно, але так кажуть люди. Я не думаю, що жителі Криму хотіли б розв’язувати якусь війну. Однак я не виключаю, що російські військові відпрацьовують плани наступу", - заявив Джелялов.

Він висловив думку, що російські окупанти в Криму вже мають план військового наступу на Херсонську область.

"Вже відпрацьовані і розроблені певні військові операції наступу на південь України, на Херсонську область. Якщо цього не зробили, то це зовсім не схоже на Російську Федерацію. Кажуть про різне. Є люди, є проросійські організації, які дійсно кажуть про те, що "ми покажемо", "якщо треба, ми всю Україну захопимо" тощо", - зауважив заступник голови Меджлісу.

Він звернув увагу, що приводом наступу може стати "захист інтересів окупантів в Криму".

"Такі розмови, як у 2014 році, про те, що "треба захищатися від українських кровожерливих бандерівців-націоналістів", уже припинилися. Якось немає цього в інформаційному порядку денному. А от про те, що, "можливо, ми будемо захищати власні інтереси шляхом нападу", звичайно тут кажуть", - додав Джелялов.

Читайте також матеріал "Апострофа": У Криму кажуть, що готові захопити всю Україну - заступник голови Меджлісу.