RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

23 травня

Всі новини

У скандалі навколо земель ВДНГ в Києві стався новий поворот

Компанія "ВіДі-Мистецтво" нещодавно отримала право сервітуту на територію біля свого будинку і запропонувала додаткову угоду для керівництва ВДНГ. Угода передбачає, що "ВіДі-Мистецтво" не матиме права забудови ділянки чи зведення на ній додаткової огорожі.

Про це йдеться в дописі керівника компанії "ВіДі-Мистецтво" Олександра Шевченка в Facebook.

"Зважаючи на те, що у цій історії потрібно ставити крапку, хотів би запропонувати Вам (Євгену Мушкіну, генеральному директору ВДНГ) варіант виходу. Приватне підприємство пропонує ВДНГ підписати додаткову угоду до договору земельного сервітуту, згідно з якою сторони визнають своє розуміння того, що у відповідності до чинного законодавства України, яке регулює питання надання земельних сервітутів, надання земельного сервітуту не надає ПП "ВіДі-Мистецтво", як сервітуарію, права огородження парканом земельної ділянки під сервітутом, її забудови, перекриття в’їздів-виїздів чи приватизації землі під сервітутом.

Більш того, "ПП "ВіДі-Мистецтво" готове зробити публічну заяву про те, що не мало, не має та не матиме на меті огородження парканом земельної ділянки під сервітутом, її забудови, перекриття в’їздів-виїздів, приватизації землі під сервітутом" – йдеться у дописі Шевченка.

Компанія "ВіДі-Мистецтво" очікує від ВДНГ взяття на себе зобов’язань по встановленню для власників будівлі ПП "ВіДі-Мистецтво", а також усіх працівників, орендарів та відвідувачів безперешкодний доступ до території ВДНГ, включаючи заїзд та прохід до території, щоб всі вищезгадані користувачі об’єкту могли потрапити туди без перешкод. Саме проблема доступності до території і стала основною причиною судових засідань та земельного скандалу.

Олександр Шевченко додає, що компанія готова відмовитись від площі дороги, як від площі під сервітутом в обмін на поступки від "Виставкового".

Північний апеляційний господарський суд ухвалив рішення, згідно якого передав право сервітуту на частину території ВДНГ, включаючи головну дорогу до експоцентру компанії "ВіДі-Мистецтво". Компанія придбала у міської адміністрації один із павільйонів ще у 2000-х роках і планує отримати безперешкодне право доступу до свого майна. Приміщення перебуває у використанні ГО "Відчуй", що допомагає дітям із вадами слуху.