RU  UA

Смерть військового на Донбасі, ІД під Києвом і справа про вибухи в Сватовому - головні новини 11 лютого

На Донбасі від кулі снайпера бойовиків загинув український військовий Олександр Глушко, Служба безпеки України викрила осередок терористичного угруповання "Ісламська Держава" в Київській області, а Державне бюро розслідувань оголосило перші підозри у справі про вибухи на військових складах у Сватовому. Про це і не тільки - у підсумковому випуску Апостроф News на Апостроф TV.

Смерть військового на Донбасі

На Донбасі загинув український військовий Олександр Глушко з Полтавщини. Трагедія сталася під Горлівкою. В українського бійця поцілив снайпер бойовиків.

Армійцю оперативно надали першу допомогу. Незважаючи на це, військовий помер під час евакуації.

ІД на Київщині

СБУ накрила осередок терористів "Ісламської Держави" на Київщині. Вони підробляли паспорти та реєстрували бойовиків ІД. Бойовики планували відсидітися за скоєні злочини на території України.

Лідером цього угруповання виявився терорист, оголошений у міжнародний розшук за участь в бойових діях у Сирії. До України він приїхав майже два роки тому за підробними документами та зібрав групу однодумців.

Іноземці, які були учасниками угруповання, підробляли російські та українські паспорти. Таким чином вони реєстрували в Україні громадян Близького Сходу та Центральної Азії.

Справа про вибухи у Сватовому

ДБР повідомило перші підозри у справі про вибухи на військових складах у Сватовому Луганської області, які прогриміли в 2015 році. Їх вручили двом військовослужбовцям, які не вжили належних заходів, щоб зберегти військове майно.

За даними слідства, двоє командирів розташували техніку поблизу польового складу боєприпасів із грубими порушеннями. За недбале ставлення до військової служби чоловікам загрожує до 7 років ув'язнення.