RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

У МОЗ назвали нові терміни поставки вакцин від COVID-19: коли стартує вакцинація

В Україні вакцинація від коронавірусу повинна була стартувати 15 лютого, але пізніше в Міністерстві охорони здоров'я називали датою поставок вакцин 17 і 18 лютого.

Коронавірус нас обігнав, але найближчим часом ми його переможемо - імунолог

Згідно з новою заявою глави відомства Максима Степанова, виникли бюрократичні процедури, які затримали поставки, пише "Україна 24".

За словами Степанова, на цьому тижні в Україну повинні привезти 500 тис. доз англо-шведської вакцини від компанії AstraZeneca, саме з неї почнеться щеплювальна кампанія. Він додав, що вакцинація точно повинна початися в лютому.

"З приводу конкретної дати можу сказати: приїжджає вакцина, і на наступний день ми починаємо... Перше, чим ми почнемо вакцинуватися - це саме вакцина AstraZeneca, яка виробляється Serum Institute в Індії. Ми дійсно отримали всі документи на реєстрацію вакцин - Pfizer, AstraZeneca і Sinovac", - сказав він.

Степанов додав, що вся інфраструктура була готова до старту вакцинації 15 лютого, розрахунок на цю дату був, виходячи з контрактів і зобов'язань, які взяли на себе компанії, в тому числі і COVAX.

"COVAX чітко сказала, що 117 тис. доз Pfizer прийде в середині лютого.... Ми розраховуємо, виходячи з тих повідомлень, які отримали від COVAX, на кінець лютого поставку цих 117 тис. доз", - підсумував він.

Як повідомляв "Апостроф", Міністерство охорони здоров'я України схвалило рекомендації експертів з приводу особливостей вакцинації від коронавірусу деяких категорій людей - вагітних, алергіків і інших.