RU  UA

Підозра російському топ-чиновнику і закупівля неробочих апаратів ШВЛ для армії - головні новини 18 лютого

Служба безпеки України оголосила підозру заступнику голови Міноборони Росії Андрію Картаполову, Держбюро розслідувань викрило представників Міноборони, які закупили непридатні апарати ШВЛ для української армії, а в Одеській області озброєний іноземець наїхав на поліцейських. Про це і не тільки - у підсумковому випуску Апостроф News на Апостроф TV.

Підозра заступнику голови Міноборони РФ

Служба безпеки України оголосила підозру заступнику голови Міноборони РФ Андрію Картаполову. Він причетний до розстрілів колони українських військових під Іловайськом та захоплення Дебальцевого.

Російського чиновника підозрюють у посяганні на територіальну цілісність України, веденні агресивної війни та порушенні законів та звичаїв бойових дій. За даними СБУ, у серпні 2014 року чоловік керував російськими підрозділами під час їхнього вторгнення на територію України.

Крім того, Картаполов брав участь в організації вбивства українських військових під Іловайськом, коли ті колоною виходили з окупованого міста "зеленим коридором". Заступник голови Міноборони РФ також брав участь у захопленні Дебальцевого та прилеглих до нього населених пунктів.

Згідно з українським законодавством за вчинений злочин Картаполову загрожує довічне позбавлення волі.

Непридатні апарати ШВЛ для армії

Державне бюро розслідувань викрило кількох співробітників Міністерства оборони у злочині. Вони закупили непридатні апарати ШВЛ для армії на загальну суму 11 млн гривень.

За даними слідства, комплектація придбаних апаратів ШВЛ не відповідає медико-технічним вимогам. У фігурантів справи вже провели обшуки. У них вилучили мобільні телефони та документацію, яка підтверджує злочинну діяльність.

Наїзд на поліцейських під Одесою

В Одеській області озброєний іноземець скоїв наїзд на поліцейських. Правоохоронці отримали інформацію, що двоє невідомих осіб планують проникнути в будинки пенсіонерів в одному з сіл.

Вони приїхали на місце злочину та побачили там підозрілу автівку. Поліцейські навіть не встигли поговорити з водієм. Він одразу натиснув на газ і наїхав на двох патрульних.

Зрештою, зловмисника затримали в результаті погоні. Правоохоронці провели обшук його автівки та виявили там зброю і пакунок з амфетаміном. Як стало відомо, чоловік уже мав проблеми із законом за викрадення людини.

У поліцейських, які потрапили під колеса зловмисника, діагностували травми ніг. Їм надали медичну допомогу. Постраждалі лікуються вдома.