RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Могли прийняти "виклик" в TikTok: на Прикарпатті дві школярки випили більше 100 таблеток

У Калуші Івано-Франківської області двоє дівчат-підлітків наковталися таблеток - вони випили 115 таблеток парацетамолу на двох. Їх екстрено госпіталізували до міської лікарні.

Про це повідомляє "Varta1".

Перша постраждала, 11-річна учениця ліцею імені Д. Бахматюка, випила 45 таблеток парацетамолу. Інша - 12-річна школярка з ліцею № 10 отруїлася 70 таблетками того ж препарату.

За словами міського голови Калуша Андрія Найди, школярки могли піти на суїцид, прийнявши виклик у TikTok.

Хвиля самогубств прокотилася Україною після появи в соцмережі TikTok смертельного челенджа. Так, 16 лютого через надмірну дозу випитих спазмолітиків померла восьмикласниця у Боярці. Іншу учасницю смертельного “флешмобу” врятували медики. В поліції заявили, що на спробу самогубства дівчат підштовхнуло відео в у TikTok.

Наступного дня ще один випадок отруєння стався в Умані. Дві восьмикласниці прийняли велику дозу препарату "Дротаверин" в приміщенні школи й потрапили до лікарні.

Як на дітей впливає сучасний інформаційний світ і чому вони гублять свої життя, читайте в матеріалі "Апострофа": "Кожна третя дитина готовf зустрітися з незнайомцем з інтернету - дитячий психолог".