RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

В Україні рік тому було зафіксовано перший випадок COVID-19: скільки життів забрала хвороба

Рік тому, 3 березня 2020 року, в Україні було зафіксовано перший випадок коронавірусу - під час тестування у Чернівцях виявили пацієнта, інфікованого COVID-19. За рік число хворих зросло до 1 364 705 осіб, хвороба, на жаль, забрала життя 26 397 українців.

Про це повідомляє "Апостроф".

Перший в Україні випадок коронавірусної хвороби виявили у одного з подружжя, яке повернулося в Україну з Італії. Чоловіка госпіталізували до Чернівецької обласної інфекційної лікарні, його дружина самоізолювалася.

Наступні спалахи хвороби були виявлені спочатку в західних областях України, а згодом інфекція поширилася на всі регіони України. Найдовше поширенню COVID-19 "протистояла" Миколаївська область, де на початку епідемії фіксували найнижчий рівень випадків коронавірусу.

Перший летальний випадок внаслідок ускладнень від коронавірусу зафіксували в Радомишлі Житомирської області 13 березня 2020 року - там померла 71-річна жінка, у якої був лабораторно підтверджений коронавірус.

За весь час пандемії в Україні, як повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, захворіло – 1 364 705 осіб, хворобу здолали1 182 036 українців. На жаль, хвороба забрала життя 26 397 хворих, а всього за час пандемії в Україні було проведено 6 983 925 тестувань методом ПЛР.

За даними Інституту проблем математичних машин і систем Національної академії наук України, середня летальність серед госпіталізованих із COVID-19 в Україні склала близько 15%. Так, в Україні померло 89% пацієнтів з COVID-19, яких підключали до апарату штучної вентиляції легень. Серед тих, кого госпіталізували до відділень інтенсивної терапії, смертність склала 76%.

Додамо, що за неофіційними даними в Україні перенести вірус могли близько 50% громадян країни.

Детальніше про те, як Україна пережила рік епідемії коронавірусу і що на нас чекає далі, читайте у матеріалі "Апострофа": "Наступна епідемія - вже не з нами: як влада бореться з коронавірусом і що з цього вийде".