RU  UA

Люди не можуть навіть потрапити в лікарню: волонтер розповіла про катастрофу з COVID-19 в Україні

В український благодійний фонд "Свої" все частіше звертаються за наданням кисневих концентраторів пацієнти з COVID-19, які не можуть потрапити в лікарні.

Третього локдауну не уникнути: роз'яснення епідеміологів і реакція українців

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповіла волонтер Леся Литвинова, яка очолює згаданий фонд.

За її словами, попит на кисневі концентратори під час пандемії коронавірусу завжди був дуже високий, але зараз їх потребує інша категорія пацієнтів.

"Є різниця між тими, хто просить концентратори. Між хвилями у нас в основному просять їх ті, кого виписують, тому що вони якийсь час лікувалися в лікарні і далі їм треба долікуватися вдома. Зараз у нас набагато більше просять кисневі концентратори ті, хто не може потрапити до лікарні, тому що немає місць ", - зазначила волонтер.

Голова благодійного фонду помітила, що найчастіше звертаються за допомогою жителі Івано-Франківської області, де в даний момент лютує коронавірусна інфекція.

"Коломия, Калуш, Івано-Франківськ, де-не-де вже Київська область, Житомир, Вінниця, Хмельницький. Ми бачимо, як йде хвиля, за кількістю людей, які не можуть потрапити в лікарні", - перерахувала Леся Литвинова, припустивши, що в незабаром критична ситуація буде і в інших регіонах країни.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Система не готова до нової хвилі коронавірусу, нас чекає справжній колапс - волонтер Леся Литвинова.