RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Олександр Вілкул причетний до рейдерського захоплення Дніпромлин - розслідування ЗМІ

Екскерівник Дніпропетровської облдержадміністрації часів Віктора Януковича - Олександр Вілкул - "є учасником рейдерського захоплення найбільшого борошномельного підприємства регіону ТОВ "Дніпромлин".

Про це свідчать матеріали розслідування, опублікованого виданням "Вголос".

Журналісти вказують на підтверджений зв'язок Євгена Моршініна, виконавця шахрайської схеми продажу дніпровських агропідприємств за 160 млн гривень і подальшого їх рейдерського захоплення, і політика Олександра Вілкула та його довіреної особи Максима Романенка. Згідно з даними держреєстрів, цей зв'язок простежується через підконтрольні комерційні підприємства, адреси їх юридичної реєстрації, а також директорів.

Нагадаємо, раніше власник агрохолдингу "Рістон Холдинг" звинуватив Олександра Вілкула та Максима Романенка в тому, що вони організували шахрайську схему оформлення угоди купівлі-продажу корпоративних прав аграрних підприємств "РістонХолдінг", а пізніше здійснили їх рейдерське захоплення.

Факт шахрайства вже розслідується Нацполіцією в рамках кримінального провадження. Правоохоронці недавно заявили, що безпосередньому виконавцю схеми пред'явлено підозру, а до суду передано клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді арешту. Крім того, найближчим часом організаторам шахрайства також будуть оголошені підозри в скоєнні злочинів.