RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Мова йде про сотні мільйонів: офіційна заява СБУ про обшуки в мережі автозаправок Glusco

Масштабні обшуки на об'єктах мережі автозаправних станцій Glusco, яку пов'язують з кумом президента Росії Віктором Медведчуком, проводять в рамках розслідування масштабної оборудки з тіньовою реалізацією неякісних нафтопродуктів.

Про це повідомили "Апострофу" в Службі безпеки України.

За даними СБУ, орієнтовна сума ухилення від сплати податків становить близько 240 млн грн. Кримінальне провадження розпочато за такими статтями Кримінального кодексу:

  • ч. 3 ст. 209 (легалізація або відмивання майна, отриманого злочинним шляхом),
  • ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків),
  • ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем),
  • ч. 2 ст. 204 (незаконне виготовлення підакцизних товарів).

"В рамках кримінального провадження правоохоронці задокументували організацію масштабної протиправної схеми поводження і реалізації неякісних нафтопродуктів. Встановлено, що таким чином організатори свідомо ухилялися від сплати податків до держбюджету, чим завдали шкоду у великих розмірах", - відзначили в спецслужбі.

В даний час проводиться понад 140 санкціонованих обшуків в 13 офісних приміщеннях, 7 нафтобазах, 13 морських судах, 105 автозаправних станціях і 2 відділах митного оформлення. В обшуках беруть участь співробітники Державної фіскальної служби, Держпраці і Держпродспоживслужби.

Нагадаємо, 29 січня було накладено санкції на літаки нардепів партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука і Тараса Козака, які літали в Росію в обхід заборон.

Також 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО від 2 лютого 2021 року про застосування санкцій проти нардепа Тараса Козака і телеканалів з орбіти кума Путіна Віктора Медведчука - "112 Україна", NewsOne, ZIK.

19 лютого Рада національної безпеки і оборони України включила Віктора Медведчука і його дружину Оксану Марченко в санкційний список, причиною назвали фінансування тероризму.

9 березня Служба безпеки України (СБУ) допитала народного депутата від "Опозиційної платформи - За життя" Віктора Медведчука.