RU  UA

Убивство дівчинки на Херсонщині та перевірка Харківських угод - головні новини 11 березня

Тіло семирічної Марії Борисової, яка зникла на Херсонщині 7 березня, знайшли в мішку, Служба безпеки України перевірить Харківські угоди на предмет державної зради, а у Києві поліція із погонею затримала нетверезого водія. Про це і не тільки - у підсумковому випуску Апостроф News на Апостроф TV.

Смерть Марії Борисової

Семирічну Марію Борисову, яка зникла 7 березня на Херсонщині, знайшли мертвою. Тіло дівчинки виявили у поліетиленовому мішку у сараї на тій вулиці, де вона жила.

На тілі присутні ознаки насильницької смерті. Попередньо, дівчинка померла від механічної асфіксії або удушення. Крім того, виявлені ушкодження в області статевих органів дитини, що може свідчити про зґвалтування.

Коли тіло Марії знайшли, вона була у тому ж одязі, однак слідчі припускають, що його могли надягти після скоєння злочину. У жорсткому вбивстві та нарузі над дитиною підозрюють ледь не кожного мешканця села. Поліція вже має декілька припущень, однак імен там не називають.

Перевірка Харківських угод

Служба безпеки України перевірить Харківські угоди на предмет державної зради. Документ ратифікували ще в 2010 році.

Доручення перевірити угоди силовики отримали від Ради національної безпеки та оборони. У Радбезі вважають, що голосування, яке пройшло у квітні 2010 року, могло сприяти аннексії Криму та наступу на Донбас.

Скандальний документ тоді підтримали 236 екс-депутатів.

Погоня в Києві

У Києві патрульні поліцейські з погонею затримали нетверезого водія. Чоловік кілька разів виїхав на зустрічну смугу, зніс електроопору та прорізав колеса автівки.

Правоохоронці зупинили водія та побачили у нього ознаки алкогольного сп'яніння. Проходити алкотест чоловік відмовився та кинувся тікати. Він здався лише тоді, коли кілька екіпажів поліції перекрили порушнику дорогу.

Поліцейські склали на водія одразу шість адміністративних протоколів.